Samarbeidspartner for MedHum 2020 er Redd Barna!

Medisinstudentenes humanitæraksjon 2020 skal samarbeide med Redd Barna om prosjektet ”Barn som føder barn” i Malawi. Dette prosjektet har som mål å redusere tenåringsgraviditeter, samtidig som man sikrer tilfredsstillende støtte og helsehjelp for tenåringsmødre og deres barn.

Vi ser frem til å jobbe med seksuell og reproduktiv helse og rettigheter (SRHR) de neste to årene. Vi skal, sammen med Redd Barna, ta for oss en aktuell og presserende global helseutfordring som er viktig å adressere. Alle har rett til selvbestemmelse omkring egen seksualitet og reproduksjon, og dette er en tematikk med overføringsverdi her hjemme. Vi gleder oss til å samarbeide med Redd Barna for den kommende aksjonen!

  

Genseraksjonen kåret til "årets perle"!

Genseraksjonen og kampanjen #LABARNVÆREBARN ble i fjor en stor suksess. Takket være ivrige studenter og fantastiske støttespillere ble genserne og det viktige budskapet spredt ikke bare i Norge, men også i det store utland. Aksjonen skapte stor oppmerksomhet og engasjement rundt prosjektet Makani og barn som lever på flukt.

I februar vant MedHum, sammen med UNICEF, Sponsor- og Eventprisen 2019 i kategorien Årets Perle for denne kampanjen. Vi var nominert sammen med Nobels Fredssenter, Øyafestivalen og JCP for «Låta som forandret verden», Gjensidige Forsikring for «Plogging» og Henning-Olsen, Nucleus og Norges Blindeforbund for «Norge på langs med Jan».

Her er noe av det juryen sa om Årets Perle, #LaBarnVæreBarn: «Årets Perle varmer. Den viser hva enkeltmennesker kan få til sammen. Den viser at et ønske om å gjøre hverdagen litt bedre for noen av våre mest sårbare, kan få en liten idé til å fly høyt og langt. Gjennom kreativt innhold i sosiale medier og hjelp av studenter og kjente profiler i ulike målgrupper, skapte den lille kampanjen et voldsomt engasjement. Også utover landegrensene. Målet om 100 solgte gensere ble til 2000. Medisinstudentenes humanitæraksjon samlet inn over 400.000 kr til den nasjonale aksjonen. #LaBarnVæreBarn, og UNICEFs viktige arbeid med psykososial hjelp til syriske barn. Juryen faller pladask og gratulerer vinneren av Årets Perle som viser at selv små og kreative ideer kan bli til noe stort».

Vi i MedHum er beæret og glade for denne utmerkelsen. Den er en påminner om at det nytter å engasjere seg.

MedHums sommerturné 2018

Fra 1. til 8. august reiste vi fra Trondheim til Bergen via Oslo, Drammen, Skien, Brevik, Folgefonna Nasjonalpark. Med vår svært synlige campingvogn promoterte vi årets aksjon rundt om der vi var gjennom konsertarrangement, stands, utdeling av grillmat og en rekke stunts og aktiviteter, for å gjøre MedHum kjent blant ferieglade nordmenn! Responsen vi har mottatt under og etter vår turné har vært overveldende positiv, og det setter vi veldig pris på. 

Vi ønsker å takke alle som stilte opp under vår turné – dette hadde ikke vært mulig uten støtte fra viktige sponsorer, samt andre frivillige som brukte sin tid for å få dette til å fly. 

Skjermbilde+sponsorer.png