Valg av nytt samarbeidsprosjekt for 23/24!

EN VELLYKKET 2022-AKSJON ER HISTORIE OG VI SER FREM MOT MEDHUM 2024. Tiden er inne for VALG AV NYTT SAMARBEIDSPROSJEKT!

Tradisjonen tro er det medlemmer av Norsk Medisinstudentforening som har stemmerett, og link til avstemming skal ha bli sendt ut på mail til alle Nmf-medlemmer. I år er det tre spennende prosjekter, på hvert sitt kontinent, som står i posisjon til å bli MedHum sitt neste samarbeidsprosjekt. De utvalgte er:

1. IMPACT med prosjektet “The Lake Clinic” og slagordet #ThriveNotOnlySurvive
«Hvis folk ikke kan komme seg til sykehuset, bør sykehuset komme til dem.»
Et helseprosjekt som sikrer tilgang på helsetjenester og fremmer forebyggende medisinsk arbeid for befolkningen på Tonlé Sap innsjøen i Kambodsja. The Lake Clinic tilbyr gratis helsetjenester til mennesker i isolerte områder gjennom fem flytende klinikker, legeteam & ambulansebåt.

Les mer om prosjektet her.

2. Strømmestiftelsen med prosjektet “Sjef i eget liv” og slagordet #NoOneLeftBehind
Sjef i eget liv er et ettårig livsmestringskurs for ungdom i alderen 13-19 år som har gått glipp av skolegang på grunn av fattigdom. Målet er å gjøre ungdommene stolte og selvstendige, gi dem kunnskap om egne rettigheter, helse, hygiene og muligheten til å tjene egne penger. Slik kan de unngå for tidlig ekteskap, tvangsprostitusjon, overgrep og utnytting. Sammen med Strømmestiftelsen kan MedHum bidra til å gjøre 1144 jenter i Nepal til Sjef i eget liv.

Les mer om prosjektet her.

3. Adina med prosjektet “Unlocking Abilities” og slagordet #DisabilityIsNotInability
Prosjektet «Unlocking Abilities» befinner seg i Nord-Uganda, der væpnet konflikt på tidlig 2000-tallet preger befolkningen. 1 av 5 i regionen har ifølge Adinastiftelsen en funksjonsnedsettelse. Prosjektet sikrer omfattende støtte til barn med fysiske funksjonshemninger. Lærere får opplæring i inkluderende undervisning og lokale frivillige helseteam følger opp barna når de er kommet hjem og hjelper til med å identifisere nye barn som trenger tjenesten. 

Les mer om prosjektet her.


Det er mulig å stemme på sitt favorittprosjekt frem til torsdag 23.mars klokken 20:30.

Stemmeperioden vil avsluttes med en fysisk og digital valgvake 23.mars klokken 19:00 - følg med på Instagram for mer info!



MERK: Dersom du ikke har mottatt link til å stemme, ta kontakt med ditt nærmeste lokallag.